همه جوامع حتی در دورترین مناطق دنیا به گونه‌ای سنت وقف را برپای می‌دارند.
واژه وقف در قرآن کریم، نیامده و شاید در شهر مکه و مدینه در آن عصر به شکل گسترده، این واژه رایج نبوده و پس از قدرت یافتن و توسعه مالی مسلمانان گرایش به وقف رونق گرفته است.
در سیره امیرمؤمنان (علیه السلام) اهتمام به وقف زیاد نقل شده است.
در طول تاریخ، اوقاف نقش مهمی در حیات جوامع اسلامی در امور خیریه و در عرصه‌های مختلف مادی و معنوی داشته است.
وقف در ایران پیش از اسلام وجود داشته و برای نگهداری از آتشکده‌ها و آتشگاه‌ها و آسایش مغان و موبدان، خانه‌ها و باغ‌هایی وقف می‌شده است.
پس از ظهور اسلام در ایران و گرایش ایرانیان به این دین، وقف گسترش یافت.
امروز کمتر در شهر و یا روستایی وجود دارد که در آن وقف و موقوفات نباشد و هر چه دین و معنویت حضور بیشتری در این مناطق داشته، انگیزه و تنوع وقف و گستره موضوعات و مصارف وقف هم نمود فراوان‌تری پیدا کرده است.
جالب آن که ظرفیت وقف در جهان اسلام، چنان با مدارا و تسامح دینی انجام گرفته که بخشی از موقوفات مسلمانان برای برخورداری اقلیت‌های مذهبی و حمایت از آنان بوده است و این مشی از فرهنگ قرآنی (ممتحنه/8) و روایات اهل بیت (علیهم السلام) گرفته شده که وقف را می‌توان برای مخالف و گمراهان هم انجام داد، و ارج و اعتبار دارد.
نرم افزار کتابخانه وقف در پی آن است با ارائه کتاب و مقاله‌های متعدد از اندیشمندان جهان اسلام و کتاب‌هایی که پیشینیان در زمینه وقف و آداب و سنت و احکام آن نگاشته‌اند این مطلب را به اثبات رساند که وقف اسلامی که ریشه در آیات قرآن و روایات و آداب ائمه معصومین (علیهم السلام) دارد از غنی‌ترین قانون‌ها و سنت‌ها برخوردار است در این نرم افزار شاهد ارائه 1342 کتاب و مقاله در موضوعات فقه، احادیث و روایات، ملت‌ها، حقوق، قوانین، اقتصاد، تاریخ وقف، اجتماعی و کتابشناسی جامع وقف هستیم که در دو مجموعه عربی و فارسی ارایه شده است.

محیط‌های متنوع برنامه که قابلیت تغییر محیط را داراست و امکانات پژوهشی که در بخش راهنما اشاره شده بر جذابیت نرم افزار افزوده است.
دست اندرکاران تولید این نرم افزار، این اثر گران‌قدر را تقدیم به تمامی واقفان شریف نموده که با عمل خود سنت حسنه وقف را زنده نگاه داشتند، خصوصا شهیدان که با تقدیم خون پاکشان و وقف تمام هستی‌شان بر ادامه و استمرار دین محمدی صلّی الله علیه و آله کوشیدند.

رمز فایل: www.rasekhoon.net